Situatie tekening

Als je een hele mooie fotoshoot gedaan heb die je misschien in dezelfde stijl en setting nog eens wilt herhalen, kan het handig zijn om de situatie even goed op papier te zetten. In zo’n geval moet je of goed kunnen tekenen, of je maakt gebruik van een handig programma dat gratis op het Internet te vinden is waarmee dit soort plaatjes gemakkelijk kunnen worden gemaakt.

Een van de grote voordelen van Photo Diagrams vind ik dat je het programma niet hoeft te downloaden. Het mag wel, maar het is niet verplicht. Je kunt rechtstreeks vanaf het Internet aan de slag met het programma, waardoor je het ook gemakkelijk kunt benaderen vanaf de computer van een klant waar je aan het werk bent of vanaf een laptopje dat je bij je hebt.

Een link naar het programma kun je hier vinden, maar wil je liever rechtstreeks aan de slag zonder te downloaden, dan kun je hier terecht.

Er zijn overigens meer van dit soort toepassingen, en één daarvan is erg uitgebreid zonder dat je hiervoor hoeft te betalen, iets wat we altijd leuk vinden natuurlijk. Klik hier voor The online Lighting Diagram creator (gratis voor persoonlijk gebruik).